2019: Co se stalo

Michala Gregorová, Miton

Michala Gregorová

9. 1. 2020
dění v Mitonu

Několik rozdílů oproti shrnutí roku 2017: Letos to vůbec není tak vtipné. Taky chybí exit velikosti Slevomatu, ale zas jsme do rodiny přibrali tři nové členy (oficiálně, ve skutečnosti jich bylo víc). A začali jsme víc psát na Twitter, takže už stejně všechno víte.

TK Grason a Qerko

Reality a gastronomie. Reas, Grason a Qerko jsou tři nové přírůstky roku 2019. 

  • Reas využijte, až budete potřebovat prodat nemovitost. Je to ta nejsnažší a nejspolehlivější cesta, kterou v roce 2020 máte.
  • Grason propojuje restaurace s prověřeným personálem. Jestli vás zajímá, jak vypadá budoucnost práce, Grason je jedním ze střípků téhle mozaiky.
  • Qerko elegantně řeší placení v restauracích. Místo věčného čekání na obsluhu jen naskenujete QR kód na stole a zaplatíte svoji útratu přímo v appce.

Už pár let patří do naší rodiny firem Rossum a Twisto. Rossum, který díky umělé inteligenci (AI) rozpoznává dokumenty způsobem, jakým to umí lidi, raisoval peníze v největším českém seedovém kole - 3,5 milionu dolarů do něj kromě nás a StartupYardu vložily britská VC LocalGlobe a SeedCamp. 

Rossum foundeři

11,5 milionů Euro získalo v B-kole Twisto, fintech startup, který zjednodušuje každodenní placení. Jeho CEO Michal Šmída shrnul, co to bylo za práci. Kromě toho Twisto v Česku v první vlně spustilo Apple Pay a úspěšně expandovalo do těžkého Polska.

Další velkou expanzi si na konci roku připsal největší český online supermarket Rohlík, který začal rozvážet nákupy v Budapešti pod značkou Kifli. V plánu jsou další velká evropská města, výrazný zisk a kupa novinek pro ještě spokojenější zákazníky. Poslechněte si šéfa Rohlíku Tomáše Čupra v aktuálním Czechcrunch podcastu.

I v miliardovém Bonami, e-shopu s nábytkem a krásnými věcmi, se s příchodem nového CEO Pavla Vopařila děje spousta věcí. Otevření první kamenné výdejny je jen začátek.

Změnu CEO prošlo i Driveto, největší český online prodejce aut, a také předávka mezi Fandou Peterkou a Adamem Szabó proběhla hladce. Důkazem je třeba 700 aut prodaných v rámci Driveto Klubu.

Zahálka se nepěstuje ani ve vyhledávači módy GLAMI. To letos expandovalo hned do několik nových zemí, pustilo visual search (stejně jako náš vyhledávač nábytku Biano), průvodce materiály a taky vyhledávač udržitelné módy na doméně .eco.

Nejtvrdší prací v Mitonu bylo hromadné focení na titulní stranu Forbesu. Kromě toho jsme loni oprášili web a taky založili Instagram, abychom měli kam dávat všechna ta roztomilá zvířata z našich kanceláří.

Psi u gauče

Protože jsme povahou spíš introvertní, takže nikdo nechce nikam chodit povídat, ale chceme, abyste o nás věděli, protože je u nás dobře, začali jsme točit podcast. Jmenuje se Cinkátko a nové epizody přibývají nepravidelným, ale odhodlaným tempem.

Podcast Miton

Občas se ale rádi potkáváme i ve více lidech, třeba na jarní a podzimní founders dinner a květnovém offsitu. Taky si k nám do Karlína zveme hosty a nenatáčíme je. Loni to byli třeba Šimon Vostrý, Pavel Zima, Filip Brýdl, Tomáš Havryluk, Jirka a Petr Královi, Alžběta Doležalová, Mendel Kaelen nebo Sebastian James.

Pavel Zima CB

Taky nám do týmu přibyla Anička a další takové chytré lidi bychom rádi ještě našli. Nejste to vy?

Loučíme se cimrmanovským absolutním rýmem:
Všechno dobré do 2020, kdy nám bude 20.

A taky jedním videem z našich kanceláří:

Bonus: Jednotlivá měsíční shrnutí

 
 
Chci se přihlásit k Miton newsletteru

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat