2017 Skrz na Skrz

Michal Jirák

Michal Jirák

8. 1. 2018

Záblesky z Mitonu za 2017, o kterých byste věděli, kdybyste četli náš Twitter a my na něj někdy něco psali.

Marie Havlíčková, CEO Slevomatu

Zdálo by se, že highlightem pro Miton minulý rok byl prodej Slevomatu (a Skrz.cz samozřejmě Petře!) britskému Secret Escapes. A nebylo by to daleko od pravdy.

To nám ale nezabrání vzpomenout na pár dalších věcí, které se kolem nás šustly.

 

┏━┓╦╣

Bonami obratem vyrostlo o 50 % na více než 700 milionů Kč (hooodně přibližně). Pomohl tomu i prodej tisíců krabiček na salám. Z nových kanceláří v Karlíně se letos chystá ovládnout také Maďarsko. Tažení Evropou můžete sledovat třeba na vlastní mapě.

(₿) (₿) (₿) (₿) (₿) (₿)

Samozřejmě rostly hlavně kryptoměny, ty se ale nedají nosit. Přiznejte se, kdo z vás investoval do pořádných nových SneakerCoinů?

 

 [̲̅$̲̅(̲̅ιο̲̅ο̲̅)̲̅$̲̅]  

Nahoru letěly i rohlíky a @tomcuprcz si od Enernu dokoupil 14,52% v Rohlik.cz a je happy. Founder power. No Girl power today.

 

   ><>    

Zakázali Twistuse a škoda, že si tuhle zakázanou reklamu už nikdy nemůžete pustit. Běžný smrtelník se tedy nedoví o Twisto kartách, platebních náramcích a našem oblíbeném Twisto snapu.

 

/人 ◕‿‿◕ 人\

Glami to pro změnu zkusilo v reklamě s erotikou a spustilo sérii tří Youtube spotů s herečkou, která se celou dobu jen převléká. Jestli nám ji nezakážou, podívá se i do Rumunska a Maďarska, kde jsme Glami čerstvě spustili.

 

\ō͡≡o˞̶  » » » ∙،°.  ˘Ô≈ôﺣ  

Holky a mašiny ... Driveto prodalo pěkných pár set aut. Nejprodávanější značkou překvapivě nebyla Škoda, ale německý bratříček Volkswagen. Nejdražším autem bylo BMW 550i v M packetu. Happy driving!

 

|—O—|

Start Wars: Last Jedi rozdělil společnost. My už přemýšlení o něm ale hodili za hlavu a čekáme na 9ku, kterou možná přeskočí a půjdou rovnou na Xko? To prej ale tolik neletělo.

 

ʕ•̫͡•ʕ*̫͡*ʕ•͓͡•ʔ-̫͡-ʕ•̫͡•ʔ*̫͡*ʔ-̫͡-ʔ

V minulém roce jsme se také hodně družili v rámci Miton týmů. "Founders dinners" byly letos méně formální, Miton Family Offsite dost haptický, společný výlet Facebook expertů do Dublinu zase hodně odborný.

 

♫♪.ılılıll|̲̅̅●̲̅̅|̲̅̅=̲̅̅|̲̅̅●̲̅̅|llılılı.♫♪

Nikoho to ale neodradilo a na společný večírek všech Miton týmů se nahlásilo 500+ lidí. Přišli všichni ... a bylo těsno. Proč ne, když hrála kapela Superhero killers?

 

\ S /

Slevomat, Rohlík a Bonami zaskočili také na JobsDev, abychom příští rok mohli večírek udělat v O2 Aréně. Užili si to, ale nálepku "We are hiring" stále nemůžeme sundat. http://www.miton.cz/kariera/

 

__̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡| ̲▫̲͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡.___   

Možná také proto nám dochází místo i v kancelářích a hledáme nový pražský domov. Nemá někdo útulný prostor pro 150-200 lidí, třeba od února?

 

█▒▒▒▒▒  16,67%

Asi nevíte, že náš supertajný cíl je, aby se 30 talentů z Miton rodiny umístilo ve Forbes 30 pod 30. Ve 2017 přibyli hned dva - Michal Šmída a David Šiška. To bychom měli 5 v posledních třech ročnících.

 

ᒡ◯ᵔ◯ᒢ

Už od března 2017 máme také Rossum. Uměle inteligentní. Teď se plně věnuje porozumění dokumentů. První si chce přečíst všechny faktury na světě a ušetřit pár lidských životů při jejich přepisování.

 

♫♪.ılılıl|llılılı.♫♪

Když už jsme u čtení ... Nejposlouchanější audiokniha podle Amazonu byla the 5-seconds rule, kterou vám nyní napíšeme v jedné větě a ušetříme vám tím 7 hodin a 37 minut:

“Počítejte do pěti a fyzicky se pohněte směrem k úkolu, který chcete udělat. Mozek plný výmluv vás už nezastaví.”

Na závěr bychom rádi poděkovali všem, kteří se na minulém roce podíleli, a jdeme makat na tom, abychom letošek mohli shrnout písní, kterou jsme nacvičili už dopředu:

https://youtu.be/uf3Yn7irgOM

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat