David Šiška v Mitonu, Pavel Vopařil v Bonami

David Špinar

David Špinar

23. 5. 2019

Miliardové Bonami bude mít od června nového šéfa. Stane se jím “náš” Pavel Vopařil. Vystřídá Davida Šišku, který zamíří opačným směrem, k nám do Mitonu.

David Šiška

S Davidem nás pojí dlouhá společná historie. Možná už si nebudete pamatovat na projekt Kouzelná Almara, díky kterému jsme Davida v roce 2013 poznali. Dost jistě ale budete znát Bonami, které poslední tři roky vedl a celkem s ním strávil pět let života.

Když David do Bonami přišel, tvořilo tým 15 lidí. Když si po Vaškovi Štruplovi přebíral pozici CEO, čítala firma 45 lidí a dosáhla čtvrtmiliardového obratu. Po třech letech už je to miliarda, 160 lidí v kanceláři a další ve skladu. Bonami se pod Davidovým vedením ztrojnásobilo a “rule of 3” opět prokazuje svoji platnost.

Bonami je teď ve fázi, kdy využije Pavlovy dlouholeté manažerské zkušenosti. Pavel má za sebou působení v managementu vydavatelství Economia a portálu Centrum.cz a také poradenské společnosti McKinsey. Poslední více než rok působil jako venture partner Mitonu, zodpovědný právě za Bonami, kde je i minoritním akcionářem. Součástí Mitonu se stal loni poté, co vedl miliardový prodej Slevomatu.

Pavel Vopařil, CEO Bonami

"Pavel mi v posledním roce hodně pomáhal s laděním a řízením firmy, při tom jsem mohl na vlastní oči vidět jeho tah na branku a přidanou hodnotu. Můžu proto s klidným srdcem říct, že Pavel je v této chvíli ten pravý člověk, kterému vedení firmy předat,” komentoval změnu David.

A my v Mitonu jsme rádi, že naše společná historie pokračuje. Na českém trhu není příliš lidí, kteří by za sebou měli několikaleté zkušenosti s řízením rychle rostoucí, a přitom už obratově velké internetové firmy. David je má a my zase máme v portfoliu několik projektů, které podobná životní fáze čeká a jeho zkušenosti tak pro ně mohou být neocenitelné.

David bude v Mitonu v pozici Entrepreneur-In-Residence hledat nové příležitosti venku i v aktuálním portfoliu. A protože díky své povaze miluje rozjíždění nových projektů, je velmi pravděpodobné, že brzy nějaký společně vymyslíme. Zbývající čas bude David logicky věnovat Bonami, kde je minoritním akcionářem a kde zůstává v roli předsedy představenstva.

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat