Veronica Hrozová
Na tradiční founders dinner jsme se mohli potkat víc než po roce. Sešel se nás rekordní počet, a pokud hledáte místo pro podobnou speciální příležitost, Sansho na Petrském náměstí moc doporučujeme.
(zleva) Tomáš Čupr (Rohlík Group), Tomáš Matějček, Ondřej Raška a Milan Zemánek (všichni z Mitonu) si spolu zavzpomínali.
Michala Gregorová (Miton) a úvodní přípitek s Dominikem Gazdošem (Knihobot, vlevo) a Johnym Paterou (UlovDomov).
Karolína Presová (Replug.me), Kateřina Chvalinová (Miton) a Anna Paličková (obě Miton) doslova zářily pozitivní energii.
Svůj úsměv neschovával ani Chádí El-Moussawi (Terap.io).
Bob Tetiva (Sense Arena, vpravo) klasicky hýřil humorem.
Anna Paličková v upřímném nadšení ze skvělého předkrmu, smažených kalamárů.
Johnny Patera (UlovDomov) uprostřed záchvatu smíchu.
Kde je Michal Šmída (Twisto) a Adam Szabó (Driveto), tam je vždy legrace. I když už jsme podíl v Twistu prodali, Michala budeme na večírky zvát dál.
Michal Jirák (vpravo) ve společnosti Milana Zemánka (oba Miton) a Tomáše Gogára (Rossum).
Davidu Špinarovi (Miton) vždy vykouzlí úsměv jeho oblíbená aktivita každé founders dinner, tzv. “kolečko”. Překvapivě někteří kolečko nenávidí.
David Procházka (Donio) a jeho Dobroúsměv.
Každý chod byl pohlazením pro duši a s čepovaným pivem to byl v Sansho ten večer ráj na zemi.
Zlatým hřebem večera byl jednoznačně krabí burger v bao housce s wasabi majonézou.
Sdílet článek
(tisková zpráva) Do české gastronomie vstupuje nová značka, která ale zaštiťuje řadu už zavedených projektů. Pod názvem Piano vzniká skupina technologických firem, do níž patří třeba oblíbený startup Qerko nebo renomovaný pokladní systém Septim. Všechny projekty, které značka Piano zastřešuje, patří do portfolia investiční skupiny Miton.
Oba mají blízko k AI, každý ale z jiného úhlu. Zatímco Stanislav Fort je AI výzkumník, který prošel Google DeepMind i Anthropicem, a nyní je zakladatelem AI startupu, Kristina Fort se zabývá umělou inteligencí z pohledu governance a regulace. Jaký je rozdíl mezi Anthropicem a OpenAI? Proč se tak málo mluví o obecné umělé inteligenci? A proč musí být regulace AI flexibilní?
Petr Koubský je vedoucí vědecké rubriky Deníku N a spolumoderátor podcastu Sféry o technologiích, vědě a společnosti. Ve svých textech se dlouhodobě zabývá AI. Je srovnání dnešní AI revoluce s revolucí průmyslovou adekvátní? V čem je AI rozhodně lepší než člověk? A proč přestane stačit být průměrný?