Co se stalo: Září a říjen 2020

Michala Gregorová, Miton

Michala Gregorová

2. 11. 2020
dění v Mitonu

Tři nové investice, spuštění Miton Psychonauts, šest nových epizod Cinkátka, lockdown, nejistota, změny. A takové už to teď možná bude pořád. Tak pojďme na trochu uklidňujícího čtení. 

Miton Psychonauts

Ideu podpory duševního zdraví jsme navenek zformovali na podzim. Výsledkem je fond Miton Psychonauts, taky Kruh pro inovace v duševním zdraví a v rámci fondu rovnou dva nové portfoliové projekty.

Terap.io

Zatímco v naší bublině je chození na terapii dost běžná věc, pro většinu populace je to stále dost stigmatizovaná a drahá záležitost. Všechny tyto bariéry se snaží odstranit Terap.io. Kdybyste chtěli terapii online nabídnout svým lidem, napište Chádímu. Více o investici jsme psali na blogu.

VOS

Když toho máte hodně na práci, může se vám snadno stát, že si vůbec nevšimnete, že je vám docela blbě. K malé denní sebereflexi vás chce přimět appka VOS, která už je mimochodem ke stažení v AppStore i Google Play. Více o investici jsme psali na blogu a tady si můžete požádat o půlroční přístup zdarma.

Blabu call

Blabu

Posledním přírůstkem do portfolia Mitonu je Blabu. Jeho zakladatelé za sebou mají velmi dobrodružné období, ze kterého se ještě budou nějaký čas vzpamatovávat. Celý příběh Petr dost poutavě popsal v Czechcrunch podcastu. Více o investici jsme psali na blogu.

Miton20 1

Dvacetiny

Začátkem září jsme stihli společně oslavit naše letošní dvacáté narozeniny. Díky moc všem, kteří jste dorazili. I o téhle oslavě máme článek na blogu.

Bonami na Černém Mostě

Bonami

Otevřelo další dvě krásné pražské prodejny, aby z nich obratem udělalo výdejny, a šéf Bonami Pavel Vopařil mluvil ve Forbes podcastu, že je potřeba nejančit.

Driveto nabídka lockdown

Driveto

I když to šéf Driveta Adam Szabó nerad slyší, tak mediální zkratka "6měsíční covid auto" vystihuje novou akční nabídku Driveta moc hezky. Takže kdybyste se chtěli vyhnout MHD a dlouholetým závazkům, víte kam se obrátit.

Donio

Sbírky "Česko proti Covid" jedou opět naplno. To kdybyste chtěli poslat třeba trochu lásky a kalorií nebohým lékařům a sestrám, které jsme všichni svoji nezodpovědností připravili o klid.

Co číst a poslouchat

Studii o home office (pdf). Na pár stránkách je shrnut velmi dobrý kvalitativní i kvantitativní výzkum mezi zaměstnanci. Co jsou klíčové faktory, které určují, zda je pro lidi práce z domu schůdná?

Cinkátko. Je mi jasné, že teď podcasty moc neposloucháte, protože jste doma a nikam nejezdíte. Nicméně za poslední dva měsíce přibylo hned šest nových epizod Cinkátka, tak snad tam najdete něco, co vám bude užitečné (protože na vás myslím vždy, když si chystám otázky).


Social Dilemma na Netflixu. O zlých big tech firmách, které z nás dělají loutky. Hezký příklad, jak se to dělá, když chcete vzbudit ve veřejnosti ty správné emoce, aby lidé začali podporovat regulaci celého odvětví.

David Attenborough

A Life on Our Planet. Legendární David Attenborough a jeho manifest, po kterém možná přestanete jíst maso a vyrábět děti. Taky Netflix.

Five Graphs for the Month.

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat