Co se stalo: Léto 2020

Michala Gregorová, Miton

Michala Gregorová

3. 9. 2020
dění v Mitonu

Že se prý toho v létě moc neděje. Všichni jsou přece na dovolených. Jenže máme rok 2020 a všechno je trochu jinak. Jsme zvědaví, čím překvapí podzim.

Boataround team

Nové přírůstky do portfolia jsou vždycky velká věc. V červnu jsme oznamovali investici do Boataroud, "Bookingu na lodě". S týmem Boataround jsme si plácli již na konci minulého roku. A pak si říkali, že letos skoro jistě nikdo na dovolenou u moře nevyjede. Nakonec se ale ukázalo, že právě lodě jsou pro letošní dovolenou velmi žádané. Více o investici se dočtete na Czechcrunchi a profil projektu najdete na Forbes.cz

Tomáš Jiroušek

Velká věc jsou i nové přírůstky do Miton týmu. Neděje se to moc často, o to větší máme radost. V létě jsme na pozici investičního manažera přivítali Tomáše Jirouška.

LinkedIn podcast

Pro všechny věrné posluchače našeho podcastu máme dvě nové epizody. Pokud jste je ještě neslyšeli, tady jsou:

A ještě dvě interní záležitosti:

BIANO komoda foto vyhledávání

Svoje plány a cíle pro média poprvé odhalilo Biano. K tomu navíc spustilo vyhledávání podle obrázků, díky kterému si konečně můžete porovnat ceny nábytku. Takhle vypadá kampaň, která novou funkci doprovází.

Michal Makoš

Když chcete prodávat byt, máte v zásadě dvě možnosti. Buď to zkusíte vlastními silami nebo si pomůžete realitkou. Obě cesty mohou být docela zdlouhavé a s nejistým výsledkem. Reas teď na český trh přichází s třetím způsobem. Nazývá ho "okamžitá platba", v USA se tento typ prodeje nazývá "instant offer". Přečtěte si více, bude se vám to líbit.

Pářa Bonami E15

Velké plány má Bonami. Jeden z největších českých e-shopů postupně realizuje slibovanou expanzi do offlinu a to zdaleka není to jediné, co se v Bonami děje. CEO Pavel Vopařil o tom podrobně mluví jak ve Forbes podcastu, tak v rozhovoru pro E15.

Tomáš Hodbod Glami logo

GLAMI expandovalo do dalších zemí a taky vydalo open source nástroj pro práci se strojovým účením.

knuspr.de

A když už mluvíme o expanzi, všimli jste si, jak rychle postupuje směrem do zahraničí Rohlík? Tedy vlastně Kifli.hu, Gurkerl.at, Knuspr.de a eBag.bg. Tomášovi Čuprovi s tím přichází pomoct spousta nových, velmi zkušených manažerů a manažerek.

Donio Plus David Lucka

Donio není "jen" dobro. Díky Donio Plus se rozšiřuje do další oblasti. V rámci něj je možné nabídnout odměny pro přispěvatele, stále však platí, že Donio pošle 100 % vybrané částky. Ideální třeba pro rozjezd podnikání, otestování zájmu o nový produkt nebo třeba financování vydání nové krásné knihy. Více na Czechcrunchi.

Driveto 1000 aut

Driveto z koronakrize vyšlo silnější než kdy předtím. Díky zvýšenému zájmu zákazníků, kteří nechtějí jezdit MHD a současně se kvůli pořízení auta dlouhodobě zavazovat, Driveto současně překonalo tisícovku aut v rámci Driveto Klubu, které aktuálně jezdí na českých silnicích.

Pokud vás zajímá duševní zdraví, máme pro vás dvě pozvánky:

  • Na FB vznikla skupina Psytech CZ otevřená všem, které zajímají průniky duševního zdraví, psychedelik a technologií.
  • Pokud vás zajímá aktuální stav psychedelického výzkumu, dorazte 28. září na akci nazvanou Česká psychedelická republika.

Co číst a poslouchat

Předchozí shrnutí

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat