Co se stalo v posledních měsících

Michala Gregorová, Miton

Michala Gregorová

4. 6. 2020
dění v Mitonu

Stalo se toho hodně. Až tolik, že si tohle dvouměsíční shrnutí (našim founderům ho posílám dokonce v měsíční frekvenci) dalo na tři měsíce pauzu. Tak jdeme na to. Je třeba dohnat všechny nové epizody podcastů, navíc ve firmách se taky zrovna nelenošilo.

Donio tým
11 aha momentů

Během nouzového stavu šla poslouchanost pocastů prudce dolů. Nikdo totiž nedojížděl do práce a taky jsme měli trochu jiné starosti. Je tedy čas to dohnat, protože od minulého newsletteru přibyla spousta nových epizod Cinkátka.

Donio podcast

Do rodiny firem přibylo oficiálně Donio (na úvodní fotce), jak se můžete dočíst v tiskové zprávě. Spíš si ale poslechněte Cinkátko, které jsem natočila s Davidem a Ladou. Bavíme se o budoucnosti dárcovství a plánu Donio aplikovat na něj zásady osvědčené ze staré dobré e-commerce.

Bonami na Černém Mostě

Po loňském otevření výdejny ve skladu, která se velmi osvědčila, má Bonami konečně svoji první regulérní a krásnou kamennou prodejnu. Najdete ji na Černém Mostě a můžete si tam jak nakoupit, tak vyzvednout svoji objednávku. Tady je video s virtuální prohlídkou.

Rohlík Bez kompromisu

Rohlík jede neuvěřitelným tempem a za poslední tři měsíce představil spoustu novinek. Třeba Turbo Rohlík. Nebo vlastní privátku "Bez kompromisu". Tváří kampaně se stal rovnou Tomáš Čupr. Ten na Czechcrunch Onlajn navíc oznámil expanzi Rohlíku do Rakouska a Německa. 

Tomáš Čupr si taky našel nástupce pro řizení českého Rohlíku a posunul se na pozici CEO celé skupiny. Kromě nového českého CEO do Rohlíku přichází i řada posil se zkušenostmi z vysokých manažerských pozic. Více se dočtete třeba tady

Reas realitní report

Reas využil poslední měsíce k práci na (staro)nových projektech. Spustil druhou verzi svého Atlasu cen. Také začal komunikovat s médii a vzal si na pomoc data, které přetavil do pravidelného měsíčního realitního reportu.

Btw média si díky datům z trhu všímají i Glami, které sestavilo speciální korona report.

BezPráce

BezPráce bude čím dál více lidí a ve StartupJobs se rozhodli, že s tím zkusí něco udělat. Spustili portál BezPráce, kde HR profíci zadarmo radí těm, kteří ztratili zaměstnání, jak si to nejrychleji najít novou práci.

Adam Szabó z Driveta

Driveto v dubnu i květnu prodalo kolem stovky aut a hlavně v dubnu to byla asi tak všechna auta, která se v Česku prodala. CEO firmy Adam Szabó se rozepsal, proč jsou tradiční způsoby pořízení auta zastaralé (a taky hledá vhodný český výraz pro "subscription").

Co číst, poslouchat a sledovat

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat