Michala Gregorová
Jarní founders dinner byla introvertnější a povídací, fotky z ní chvílemi až připomínají slavnou "party matfyzáků". Znamená to, že rozjeté startupové večírky skončily? Doufáme, že jen dočasně :)
Uvítání v podání (ruky) našeho Tomáše Jirouška a Kamila Demutha ze Scuku.
Tady na pozadí uvítací objímačka našeho Ondry Rašky s Tomášem Gogárem z Rossumu.
Následují různé konfigurace zúčastněných.
Knihobotí grupa, zleva David Gazdoš, Dominik Gazdoš a autorka článku.
Mitoní Gábi Teplá a Katka Kreslová s novým CEO Glami Jánem Kešelákem.
Karel Mařík z Grasonu v čele stolu.
David Špinar z Mitonu s Pavlem Vopařilem z Bonami.
V pozadí diskuzní spolek ve složení Jakub Svoboda ze 100ks, autorka článku a Radek Bula z Miton C.
Zleva Ondra Vostal z Chainkeepers, Vojta z Miton C, Milan z Chainkeepers, Daniel Houška z Confirma.
Večeře měla proběhnout na krásné letenské zahradě Peperoncina, kvůli počasí jsme ji ale na poslední chvíli stěhovali. Sensa Bistro zaskočilo skvěle, doporučujeme.
Sdílet článek
(tisková zpráva) Do české gastronomie vstupuje nová značka, která ale zaštiťuje řadu už zavedených projektů. Pod názvem Piano vzniká skupina technologických firem, do níž patří třeba oblíbený startup Qerko nebo renomovaný pokladní systém Septim. Všechny projekty, které značka Piano zastřešuje, patří do portfolia investiční skupiny Miton.
Oba mají blízko k AI, každý ale z jiného úhlu. Zatímco Stanislav Fort je AI výzkumník, který prošel Google DeepMind i Anthropicem, a nyní je zakladatelem AI startupu, Kristina Fort se zabývá umělou inteligencí z pohledu governance a regulace. Jaký je rozdíl mezi Anthropicem a OpenAI? Proč se tak málo mluví o obecné umělé inteligenci? A proč musí být regulace AI flexibilní?
Petr Koubský je vedoucí vědecké rubriky Deníku N a spolumoderátor podcastu Sféry o technologiích, vědě a společnosti. Ve svých textech se dlouhodobě zabývá AI. Je srovnání dnešní AI revoluce s revolucí průmyslovou adekvátní? V čem je AI rozhodně lepší než člověk? A proč přestane stačit být průměrný?