Co se stalo: Léto 2022

Michala Gregorová, Miton

Michala Gregorová

6. 10. 2022
dění v Mitonu
naše firmy
nové investice

Na prahu zimy, od které je těžké čekat něco dobrého, se chceme ohlédnout zpátky. Co se stalo od jara, které změnilo tolik věcí? Někdy je docela příjemné se ponořit do startupového světa, který je pořád ještě docela dobře čitelný a optimistický.

Pictury by DALL.E

Vezměte si třeba takové žebříčky. Jejich platnost nikdy nebyla dlouhá, a co teprv když vzniknou v roce 2022. Stejně je ale všichni čteme.

 

Rohlík auta

I když do krypta i e-commerce přišla letos zima o něco dřív, neznamená to, že je tu nouze o dobré zprávy. Rohlik Group v létě uzavřel další rekordní investiční kolo ve výši 220 mil. eur. Jde o vůbec největší investici pro český startup, přičemž předchozí rekord držel… Ano, taky Rohlík. Gratulujeme a držíme týmu palce s dobýváním zahraničí.

 

SenseArena tenis

Zahraničí úspěšně dobývá i Sense Arena. Dosud to byly kluby hokejové NHL, teď Sense Arena spustila velkou novinku - ve virtuální realitě díky ní můžete trénovat i tenis. A nechybí u toho ani Martina Navrátilová, která lituje, že tu podobná technologie nebyla v době její hvězdné slávy.

 

Zakladatel 100 ks Jakub Svoboda

Od sportu k umění. Letošek se určitě nezapíše jako ten s největší globální investiční aktivitou, a platí to i pro Miton. Pozornost dostávají stávající firmy, jeden nový přírůstek ale v portfoliu máme. Projekt 100ks Jakuba Svobody nabízí kurátorovaný výběr uměleckých tisků, a to v limitovaných řadách po sto kusech. Cílem je přinést na trh dostupné umění od současných českých umělců a umělkyň. Vyberete si svůj tisk?

 

Cinkátko Míša

V létě jsme zvládli vyprodukovat nové epizody našeho podcastu Cinkátko. Takže co si můžete přidat do fronty k poslechu?

Psyon_klientka

A když už je řeč o psychedelické klinice Psyon. Skvělá zpráva je, že Psyon má nyní smlouvy s několika pojišťovnami včetně VZP, což činí ketaminem asistovanou terapii mnohem dostupnější. Mimochodem, jedna z klientek Psyonu mluvila nedávno o své zkušenosti v DVTV.

S dobrými zprávami ještě nekončíme… biano.gr je tu! Po pár měsících náročných příprav Biano odstartovalo webovou stránku pro Řecko, které se tak stává osmou zemí, kde Biano působí. Ještě je čeká spoustu práce s akvizicí řeckých obchodů a s webovou stránkou jako takovou, ale první velký krok mají za sebou a my jim držíme palce!

Founders dinner Petřín

Radost nám udělala i letní founders dinner. Tady jsou fotografie. Pokud bychom vám přišli jako sympatické uskupení, stále hledáme členy do našeho vznikajícího analytického týmu.

 

Co číst a poslouchat

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat