Spouštíme fond zaměřený na duševní zdraví a investujeme do Terap.io

Václav Štrupl, Miton

Václav Štrupl

15. 9. 2020
duševní zdraví
nové investice

Po investicích do psychedelické kliniky Psyon a londýnského Wavepaths vám dnes chceme říct o třetím přírůstku do portfolia, jehož cílem je lepší duševní pohoda. Je jím Terap.io, platforma pro online terapii. Současně jsme se rozhodli téma duševního zdraví zastřešit fondem Miton Psychonauts, ve kterém máme na další investice vyčleněné desítky milionů korun.

psychonauts ilustrace

Co nás k téhle aktivitě vede? Ačkoliv se v západní společnosti máme po materiální stránce čím dál lépe, na úrovni prožívání jednotlivce nám dobře není. Duševní zdraví je přitom bez přehánění určující pro budoucnost lidstva. To, jak se cítíme, předurčuje způsob, jakým žijeme. Jaké vytváříme vztahy, jak se chováme ke svému okolí a životnímu prostředí.

Novou investicí Miton Psychonauts je Terap.io, projekt, jehož cílem je udělat psychoterapii dostupnější. Díky technologiím Terap.io odstraňuje bariéry, které lidem brání terapii využít. Třeba složitost výběru správného terapeuta, ale také překážky geografické a finanční i předsudky okolí.

Terap.io foundři

“Dle výzkumů dokáže být online terapie stejně účinná jako ta tváří v tvář, navíc můžete vybírat z širšího spektra odborníků, než když musíte zohlednit vzdálenost. Online terapii je taky snazší využít, aniž by o tom vědělo vaše okolí, přitom právě obavy z toho 'co tomu řeknou lidi' mnohým z nás brání terapeuta vyhledat,” vysvětlují cíle Terap.io jeho zakladatelé Jan Sasínek, Olga Kunertová a Chádí El-Moussawi (na fotce zleva).

Oblasti zájmu Miton Psychonauts

  • Psychedelika a rozšířené stavy vědomí
  • Lepší porozumění vlastnímu zdraví a dostupnější péče díky inovacím
  • Využití technologií pro rozvoj nových léčebných postupů
  • Zdravý vztah k technologiím a jejich využití pro sebepoznání a vědomý život
  • Výzkum vědomí a poznávání reality

Více informací najdete na Miton.cz/Psychonauts.

Psychonauts ilustrace2

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat