Co se stalo: Červenec 2019

Michala Gregorová, Miton

Michala Gregorová

5. 8. 2019
dění v Mitonu

V červenci jsme v Mitonu měli hned dva hosty. Tomáše Havryluka jsme se ptali, jak to v Alze dělají, že jsou tak úspěšní. Je za tím hodně přemýšlení, takže určitě doporučujeme poslechout některý z podcastů na toto téma - na Forbes.cz nebo Proti proudu.

Tomáš Havryluk a David Šiška

Druhým hostem byla Alžběta Doležalová, bývalá šéfka HR v Rohlíku. Potřebuje vůbec startup HR specialistu? A pokud ano, tak při kolika lidech?

Obě akce jsme pořádali jako čistě interní, vždycky je nám ale líto, že alespoň část myšlenek pak nejde sdílet ven. Takže zvažujeme vlastní podcast.

Biano IT offsite

Řešíte, jak konečně pohnout s důležitým IT projektem? Vývojáří Biana si to vymysleli po svém. Na týden se zavřeli v přírodě, a jak to dopadlo, včetně lessons learned, se můžete dočíst v tomto článku.

Najít špičkovou hlavu marketingu je tak trochu peklo, třeba v Alze si pozici CMO dělí dva profíci. Rohlík to zkouší s Markem Hallérem, profíkem s extra silným datovým zázemím.

Michal Šmída

Twisto úspěšně naraisovalo spoustu peněz, to už víte. Michal Šmída o celém procesu navíc sepsal článek plný užitečných postřehů, jaké to je, shánět investory v zahraničí.

Filip Mikschik

Hostem Jirky Rosteckého byl tentokrát founder StartupJobs Filip Mikschik. Jejich povídání si můžete poslechnout tady.

"Dohromady, nebo zvlášť?" Díky Qerku tuhle otázku už nikdy nemusíte slyšet. O tom, jak placení přes Qerko funguje a jaké má tým Lukáše Kovače plány, píše Lupa.cz.

Další z cest, jak vybojovat mediální zmínky, je vyjádření se k aktuální situaci. Jako to udělalo třeba GLAMI pro Forbes k 70% slevám na Zalandu. Nebo Ondra Raška k facebookové Libře.

Co ještě číst a co poslouchat:

  • Co je "next big thing" podle Iva Lukačoviče?
  • Profesor kvantové fyziky o tom, jak si realitu vytváříme každý sám. Psaný rozhovor nebo DVTV.
  • Podcast na téma vztahů nesmí chybět. Tahle paní jim vážně rozumí, díky čemuž je povídání s ní chvílemi hodně oči otevírající.

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat