Novým investičním manažerem Mitonu je Tomáš Jiroušek

Michala Gregorová, Miton

Michala Gregorová

1. 9. 2020
dění v Mitonu

I když je Miton tým velmi kompaktní, občas se přece jen rozrosteme. Důkazem je nedávný příchod Tomáše Jirouška na pozici investičního manažera. Tomáš nastupuje jako byznysový parťák Milana Zemánka.

Tomáš Jiroušek, Miton

Tomáš k nám přichází po téměř čtyřech letech ve Springtide Ventures. Za sebou má i dva prodeje firem, které sám zakládal.

Když se ho zeptáte, na co je ze svého působení ve Springtide Ventures nejvíc pyšný, zmiňuje rozjetí investičních aktivit v Izraeli, které měl na starost. Jeho mise zde byla navíc velmi úspěšná, protože vyústila v investice do firem, které za sebou mají exity v hodnotě několika miliard korun. V rámci fondu nabral zkušenosti nejen s investováním, ale také budováním firem v celé škále velikostí a životních fází.

Po investiční stránce Tomáše zajímá především oblast HR Techu, v níž bude pro Miton hledat nové investiční příležitosti. A také pomáhat s rozvojem byznysu firmám, které v této oblasti již v portfoliu máme. V jednom z těchto projektů půjde o společnou práci se zakladatelem StartupJobs Filipem Mikschikem a jeho týmem. Více prozradíme, až se vše rozjede.

"Tomáše jsme do Mitonu chtěli už před rokem, když končil ve Springtide Ventures. Nakonec jsme museli počkat na jeho návrat z Asie, o to víc se těším, že do týmu přinese svoje zkušenosti i energii," říká Milan Zemánek a my ostatní se přidáváme.

Tomáš Jiroušek na surfu

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat