Čtvrtým přírůstkem do portfolia Miton Psychonauts je VOS

Václav Štrupl, Miton

Václav Štrupl

29. 9. 2020
duševní zdraví
nové investice

Tak mladí a už toho tolik stačili stihnout. Jirka Diblík a Ondra Kopecký mají bezpochyby obrovský talent a tah na branku, a to neříkáme jen proto, že to psali na Czechcrunchi.

VOS founders

Se zakladateli vývojářského studia Qusion jsem se potkal loni. Když mi Jirka s Ondrou prozradili, že chtějí vytvořit nejlepší aplikaci pro sebereflexi na světě, domluvili jsme se, že je v tom Miton podpoří.

VOS web

Aplikace, o které je řeč, se jmenuje VOS (latinsky "ty") a zapadá do komplexního a velmi zajímavého tématu "digitálního já" ("digital self"). Díky technologiím máme k dispozici spoustu dat, které se týkají našeho zdraví. Zatím ale neumíme využít jejich plný potenciál.

To je přesně cíl, který si stanovil VOS - aplikace na sledování nálady a souvislostí, které lze z nálady vystopovat. VOS startuje jako digitální deník, je to ale teprve první fáze, od které vše začíná.

Víc se dočtete níže v oficiální tiskové zprávě. A tady najdete více informací o fondu Miton Psychonauts, v rámci kterého podporujeme projekty zaměřené na duševní zdraví.

Miton Psychonauts ilu1

[Oficiální tisková zpráva VOS] Aplikace pro osobní rozvoj VOS chce lidem zlepšovat život skrze sebereflexi. Vizi podpořila investiční skupina Miton pěti miliony 

Praha, 29. září -  Pětimilionovou investici od skupiny Miton získala aplikace VOS. Jedná se o moderní nástroj pro sebereflexi, který stojí na komplexní datové analýze a nejnovějších technologiích. Svým uživatelům nabízí praktické a odborně podložené rady, jak v sobě najít jistotu, zažívat méně stresu a prožívat spokojenější život. Základem první verze VOS je digitalizovaný deník. 

Jak to funguje

Aplikace každý den pokládá svému uživateli jednu personalizovanou otázku týkající se jeho osobnosti a duševního rozpoložení. VOS z dílny studia Qusion je odpovědí na otázku, zda je v moci digitálních technologii zlepšit každodenní život. 

Investiční skupina Miton, která má ve svém portfoliu značky jako Rohlík.cz, Bonami, Glami, Driveto či Terap.io, do aplikace investuje prostřednictvím svého nového fondu Miton Psychonauts, zaměřeného na duševní zdraví. Do něho skupina na investice z této oblasti vyčlenila desítky milionů korun.

“V dnešní uspěchané době nemají lidé sami na sebe skoro žádný čas a neuvědomují si, že je velice důležité si ho udělat. Motto naší nové appky zní: Reflect on life, grow in mind. A my věříme, že přesně tak to je. To, že přinášíme na trh užitečný produkt se odráží i v tom, že se nás rozhodl podpořit Miton. Investici využijeme na další vývoj produktu, marketing a rozšíření spolupráce s odborníky v oblasti duševního zdraví.” říká Jiří Diblík, zakladatel a CEO Qusion.

Sebereflexí k sebepoznání

Aplikace VOS je vyvíjena za dohledu odborníků na psychologii a mentální zdraví. Snoubí v sobě nejmodernější technologie a vědecké poznání, tak aby mohla v budoucnu uživateli na základě komplexních analýz poradit, jak se mít co nejlépe. 

V první verzi aplikace je hlavní funkcí personalizovaný seberozvojový deník, který se vás každý den zeptá na jednu otázku. Další rok obdržíte ve stejný den přesně tu samou otázku.  Svůj den také můžete reflektovat audio nahrávkou, fotografií nebo videem. VOS vás zkrátka učí jakým způsobem sebereflektovat. Aplikace také umí pracovat s údaji z aplikace Google Health nebo Google Fit, s daty z kalendáře, časem stráveným na telefonu nebo s daty o počasí ve vašem okolí. VOS agreguje anonymizovaná data, se kterými dále pracuje umělá inteligence, díky níž je možné hledat v těchto datech souvislosti a přinášet uživateli  konkrétní  doporučení. V dalších fázích bude produkt dostupný mimo platformy iOS a Android také pro Web, nebo jako rozšíření pro prohlížeče, či Slack.

Quision founders pink and blue

O Qusion

Qusion je softwarové, hardwarové a designové studio, které vytváří nové produkty, posouvá hranice digitalizace a pomáhá stavět moderní brandy. Tým mladých profesionálů pravidelně přináší na trh nová řešení. Firma staví na kvalitě, vizi a inovaci. Důkazem jsou klienti z řad startupů i nadnárodních korporací jako jsou například Air Bank, Innogy, Nestlé, Knihy Dobrovský, ČSOB, Bitstock, Mindpax, FaceUp či Spicker. Tým má za s sebou řadu úspěšných projektů, mobilních a webových aplikací, včetně celých digitálních platforem. Ne Nedávno se Qusion rozšířil o Qusion Electronics (QLE), tedy hardwarovou a inženýrskou sekci. Sloučením softwaru šitého na míru konkrétnímu výrobku firma za krátkou dobu dokázala zefektivnit například proces výroby sekaček Swardman o 55 % či skelného vlákna firmy BOHEMIATEX o 85 %.

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat