Co se stalo: Leden a únor 2020

Michala Gregorová, Miton

Michala Gregorová

6. 3. 2020
dění v Mitonu

Co se poslední dva měsíce stalo v našich firmách? O jakých technologických trendech se bude letos mluvit? Které články a podcasty doporučujeme vaší pozornosti? A poznáte, ve kterém podniku se skvělým masem se odehrála naše březnová founders dinner, z níž je úvodní fotka?

Miton founders dinner 2020
Tech Trends 2020

Trendem pro rok 2020 (a možná i ty další) je rozhodně coronavirus. Kdyby vás ale zajímaly spíš trendy technologické, přečtěte si článek od našeho Michala Jiráka. Obsahuje celkem 14 tech trendů včetně toho nejdůležitějšího, který najdete na úplném konci článku.

Michal v Cinkátku

S Michalem jsme natočili i Cinkátko, konkrétně jsme trendy rozdělili do dvou epizod. V prvním díle mluvíme o trendech v e-commerce a chování spotřebitelů. V druhé epizodě byla řeč o deep tech trendech a životě s novými technologiemi.

Btw náš podcast už má jedenáct epizod, kromě trendů přibyly i tři na téma PR:

Fashion Research 2019

GLAMI opět udělalo obrovský kus datové práce a zveřejnilo nové vydání svého Fashion (Re)search za rok 2019. Inspirativní, pokud máte hodně dat a chtěli byste být na trhu více vidět.

Kromě toho si GLAMI odneslo první místo v soutěži Googlu YouTube Works, konkrétně v kategorii "Nejlepší využití YouTube pro výkonnostní marketing". Čekejte i podcast na toto téma, protože video je samozřejmě velká (a drahá) věc.

Pavel Vopařil v Bonami

"Cítíme, že expanze do offlinu musí jít velmi rychle," říká Pavel Vopařil v médiích a vy se už brzy můžete těšit na první kamennou prodejnu Bonami. Kromě toho Bonami oznámilo svoje výsledky za 2019. Utržilo téměř 1,5 miliardy a také bylo ziskové.

To stejné udělal i Rohlík, u něhož loňský obrat překročil 4 mld. Kč (!) a zisk dosáhl 60 miliónů korun.

Psyon founders

Mezi portfoliové firmy přibyl jeden ne úplně typický člen. O nově otevřené psychedelické klinice psal Forbes a o Psyonu mluvil také náš Vašek Štrupl v DVTV.

Co číst a poslouchat

Chci se přihlásit k Miton newsletteru

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat