Milan Zemánek
Naše společná historie s Restu začala v roce 2013. Střih, o pět let později si od nás Restu kupuje Makro. Proč z toho máme radost?
Když jsme do Restu (tehdy ještě Alakarte vstupovali), firma spravovala online rezervace pro 200 českých restaurací. Teď už jsou jich tisíce a každý rok si přes Restu svoje místo rezervuje kolem p ůl milionu hostů. Nejen v Česku, ale taky Polsku, Maďarsku a na Slovensku. To už není vůbec málo, což ale neznamená, že to nemůže být násobně více a ve více zemích.
Restu také začínalo primárně jako služba pro hosty. To se časem změnilo, Restu přešlo do B2B segmentu a zákazníkem se staly restaurace.
B2B a velký potenciál v zahraničí. Když si poskládáte tyto dvě věci dohromady, lehce vám vyjde, že lepšího partnera než Makro jsme si pro Restu jen těžko mohli přát.
Teď přichází čas na citace z oficiální tiskové zprávy, které toto dobře vysvětlují.
„Naše klienty z řad majitelů a provozovatelů nezávislých restaurací podporujeme nabídkou digitálních řešení a umožňujeme jim tak další rozvoj,“ říká generální ředitel společnosti METRO AG Olaf Koch.
„Mnoho restauratérů rezervační systémy nepoužívá, neboť to s sebou nese značné náklady. Na druhou stranu jsou však dnes mnozí hosté zvyklí vyhledávat si restaurace přes internet a očekávají, že si restauraci online nejen vyberou, ale že si také budou moci rovnou zarezervovat místa. České Restu je v obou těchto ohledech na špici.“
Obrovský potenciál má Restu i v Česku: “Akvizice pomůže zajistit našim 50 000 odběratelům v oboru pohostinství v České republice jednodušší přístup k řešením, jež Restu nabízí,“ uvedl provozní partner společnosti METRO Miles Graham.
Za nás nezbývá než na závěr poděkovat za skvělou práci šéfovi Restu Jirkovi Moskalovi, šéfovi produktu Pavlovi Hůzovi, šéfovi vývoje Štěpánovi Čechovi a celému Restu týmu. Prošli si mnoha zásadními změnami, vždy v souladu se Jirkovým oblíbeným krédem, jehož autorem je Colin McRae, “if in doubt, flat out”.
Online rezervace jsou jen začátek digitální budoucnosti gastronomie. Jsme pyšní, že je “naše” Restu u toho.
Sdílet článek
Eva Kuttichová se k longevity dostala přes biohacking a téma dlouhověkosti ji chytilo natolik, že spoluzaložila startup Macromo. Ten nedávno dostal investici od TCF, fondu Tomáše Čupra. Jaké jsou současné trendy v longevity? Jaký má názor na amerického podnikatele Bryana Johnsona? A co všechno v Macromo dokáží testovat a měřit?
(tisková zpráva) Do české gastronomie vstupuje nová značka, která ale zaštiťuje řadu už zavedených projektů. Pod názvem Piano vzniká skupina technologických firem, do níž patří třeba oblíbený startup Qerko nebo renomovaný pokladní systém Septim. Všechny projekty, které značka Piano zastřešuje, patří do portfolia investiční skupiny Miton.
Oba mají blízko k AI, každý ale z jiného úhlu. Zatímco Stanislav Fort je AI výzkumník, který prošel Google DeepMind i Anthropicem, a nyní je zakladatelem AI startupu, Kristina Fort se zabývá umělou inteligencí z pohledu governance a regulace. Jaký je rozdíl mezi Anthropicem a OpenAI? Proč se tak málo mluví o obecné umělé inteligenci? A proč musí být regulace AI flexibilní?