Pronajímání bytu je dřina

Milan Zemánek

Milan Zemánek

16. 8. 2018

V IdeálníNájemce.cz máme nově 46% podíl. Službě, kterou za rok proteče 70 mil. Kč a která významně usnadňuje život každému, kdo chce pronajmout byt. Podepsáno a zapito v Brně.

Founders UDIN

Ve druhém investičním kole jsme navýšili svůj podíl uplatněním opce. A k tomu přikoupili podíly od Jiřího Hlavenky a Olivera Dlouhého (Kiwi.com) v celkové výši 21 %. Transakce ohodnotila IdeálníhoNájemce na 100 milionů korun.

Proč týmu věříme? IdeálníNájemce nabízí majitelům veškerý servis spojený s pronájmem jejich nemovitosti, včetně převzetí všech rizik. Nejenže prostřednictvím všech dostupných informací ověří a vybere vhodného nájemce, ale také zaručí, že majitel bude dostávat nájemné pravidelně a včas, bez ohledu na reálnou obsazenost bytu.

IdealniNajemce.cz zároveň zařídí veškeré smluvní náležitosti, vyúčtování služeb či pojištění a v případě potřeby se postará také o případné kontroly, opravy a údržby bytu.

Služba vznikla teprve v roce 2015 (pod společností UlovDomov.cz) a je fantastické sledovat, jak se pod vedením zakladatelů Tomáše Brychty, Martina Březiny a Johnyho Patery rozvíjí a rychle roste. Aktuálně dosahuje ročního obratu kolem 70 milionů korun a z malého týmu se stal padesátičlenný. Kluci jsou otevřené hlavy a ničeho se nebojí, jsou skromní, ale mají velké plány. Takové máme v Mitonu rádi.

Na startu jim svými zkušenostmi hodně pomohli Jiří Hlavenka a Oliver Dlouhý, kterým moc děkuji a přeji jim další velké úspěchy při expanzi Kiwi.com.

“Společně chceme dál měnit český trh, převzít od majitelů veškeré záležitosti spojené s nájemním bydlením a nastavit nový standard bydlení v ČR. Začínáme se také poohlížet po dalších velkých evropských městech. Vysoké procento domácností tam žije v pronájmu, což je pro nás obrovská příležitost,” říká k transakci jeden ze zakladatelů a šéf firmy Tomáš Brychta.

Čísla

Původní podíl: 15 %
tisková zpráva z února 2017

Nový podíl: 46 %
Z toho opce: 10 %
Odkup podílu Jiřího Hlavenky a Olivera Dlouhého: 21 %

Aktuální valuace IdeálníNájemce.cz: bezmála 100 miliónů Kč

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat