Proč organizujeme Kruh pro inovace v duševním zdraví

Michala Gregorová, Miton

Michala Gregorová

28. 9. 2020
duševní zdraví

Spolupráce místo konkurence. To je hlavní motivace, proč jsme se rozhodli pořádat neformální setkání, které jsme nazvali Kruh pro inovace v duševním zdraví.

Kruh pro inovace v duševním zdraví

V rámci Miton Psychonauts podporujeme projekty, jejichž cílem je zlepšit duševní pohodu lidí. Každý na to jde jinou cestou, ale mají mezi sebou mnoho společných témat a potenciálních synergií. Proto jsme vytvořili platformu, díky níž se můžeme setkávat a diskutovat. Zastoupeni jsou lidé z byznysu, vědci i lékaři, což vytváří jedinečný mix pohledů a názorů.

Kruh pro inovace v duševním zdraví

Úvodní, seznamovací setkání kruhu proběhlo 5. srpna u nás v Karlíně. Kromě zakladatelů Psyonu, Terap.io a VOS.health, což jsou projekty z portfolia Miton Psychonauts, jsme pozvali i další hosty, třeba Karolínu Presovou z Replug.me nebo Terezu Růžičkovou (Nevypusť duši, nyní výzkumnice na Oxfordu).

Další kruh plánujeme na 26. října, tématem bude "digital self".

Kruhy jsou určené pro menší počet účastníků, aby byla možná otevřená diskuze. Pokud byste se k nám chtěli přidat, napište nám prosíme něco o sobě přes formulář na stránce Miton Psychonauts, kde také najdete více informací k naší činnosti v oblasti duševního zdraví.

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat