Proč krypto projekty potřebují právě tebe

Ondřej Raška, Miton

Ondřej Raška

18. 10. 2021
krypto
dění v Mitonu

Spekulace okupují 99 % konverzací o kryptu. Kolik zrovna co stojí a jaký je nový pejskojn, jsou témata, která mě moc neberou. Chtěl bych, aby se víc mluvilo o potenciálu krypta / web3 zlepšit svět. To je ostatně jeden z důvodů, proč jsem dal po delší době rozhovor.

Krypto cirkus Mitonu

Vysvětluju v něm, co mě osobně na kryptu fascinuje a jak to zapadá do celkové strategie Mitonu. Zatím jsme v oblasti investovali desítky milionů dolarů a další máme připravené. Chystáme dát našemu Miton krypto cirkusu samostatnou identitu, jako jsme to udělali třeba s Miton Psychonauts.

Mluvím tam taky o tom, co pro mě znamená bitcoin. Bitcoin je revoluční technologie a klíčový asset, v podstatě se v téhle oblasti bere jako peníze. Investice do Bitcoinu, Etherea a dalších jsou způsob, jak získat prostředky na to, co mě baví doopravdy. A to je budování projektů s potenciálem zlepšit svět.

Krypto je pro mě nový internet. Internet hodnoty, globální koordinace lidí. Navíc ve fázi, v jaké byl internet v devadesátých letech. Je to ekosystém, kde se vše tvoří a nikdo ještě neví, jak bude budoucnost vypadat. Když zůstanu u analogie s internetem, jsme v kryptu ve fázi před spuštěním Netscapu, vlastně ani nevíme, jak bude vypadat prohlížeč, a už vůbec nevíme, co bude nový Google, Amazon nebo Facebook. To mě baví. Jediný, co vím, že není možný, že by ta technologie ze světa zmizela.

Mimo zájem mainstreamu se každý den formují desítky zajímavých projektů, které vytvářejí hodnotu v různých oblastech. Zatím jsou to desítky tisíc chytrých lidí po celém světě, ale rychle přibývají. V Česku navíc skvěle držíme krok, máme šanci být jedním z leaderů v téhle oblasti. Sice nevím, jak bude budoucnost krypta vypadat, ale vím, že když se někdo rychle učí a má rád nové technologie, neměl by u toho chybět.

Krypto ekosystém je hodně otevřený, má to v DNA. Nezáleží tu na tom, kde bydlíte, jakou máte barvu pleti, zda jste muž nebo žena, jak vypadáte. Jediné, co se počítá, je to, co umíte. Ani nemusíte být nutně technický člověk, jsou potřeba všechny možné profese. A dokonce ani nemusíte znát blockchain a jeho principy, na to přijdete po cestě.

Když se mě lidi ptají, kudy do krypta, posílám je na Discord konkrétních DAOs, kde se tahle komunita shromažďuje. Podívej se třeba na tenhle nebo tenhle twít. Nebo to rovnou zkus s námi.

Miton krypto cirkus tým

Kdo jsme "my"? O tom více už brzy.

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat