Co se stalo: Říjen a listopad 2019

Michala Gregorová, Miton

Michala Gregorová

4. 12. 2019
dění v Mitonu

Rossum získal 3,5 mil. dolarů od investorů z UK, US a Česka. Startujeme podcast a začínáme tématem zákaznické zkušenosti. Na konec přidáváme tipy, co číst a poslouchat za dlouhých zimních večerů, protože na to teď máme všichni ve vrcholící vánoční sezóně spoustu času.

Rossum founders

Rossumu se podařila zřejmě největší česká seedová investice (a nejlepší fotka founderů - zleva Petr Baudiš, Tomáš Gogár, Tomáš Tunys). Psal o tom TechCrunch i VentureBeat, celkem už Rossum od investorů včetně Mitonu získal přes 100 miliónů korun.

Podcast Miton

Venku jsou první díly našeho podcastu, kterému říkáme Cinkátko. Další jsou na cestě, moderovat bude i David Špinar a vezme si jak jinak než marketingová témata.

Podcasty začínáme sérií čtyř rozhovorů na téma zákaznické zkušenosti. Je to důležitá oblast, ale málokterá firma nad ní systematicky přemýšlí a dívá se na svůj produkt pohledem "zvenku dovnitř". CX je taky vnímaná jako "softová" oblast bez přímého a měřitelného dopadu do byznysu. Naši hosté vás přesvědčí, že ani jedno není pravda.

GLAMI a Czechcruch

Tomáše Hodbodě podrobně vyzpovídal Czechcrunch, řeč byla o plánech GLAMI na to, stát se největším módním katalogem na světě a taky o spuštění vyhledávače udržitelné módy Glami.eco.

NHL a Sense Arena

Sense Arena v NHL. První klub NHL používá VR trénink od Sense Areny! Konkrétně jsou to Las Vegas Golden Knights, jejichž šéf Kerry Bubolz k tomu dodává: "Sense Arena’s cutting-edge technology will provide hockey players of all skill levels with an innovative way to develop their skills." Více o tom píše třeba americký Forbes.

GLAMI a Deloitte

Rostou rychle. Deloitte vyhlásil svůj žebříček nejrychleji rostoucích technologických firem ve střední Evropě a Česko v top50 bodovalo hned devatenáckrát. My posíláme gratulace do GLAMI, Rohlíku a GoOutu.

Rohlik auto

Rohlík podruhé. Rychlý růst Rohlíku je všechno, jen ne náhoda. Tým Tomáše Čupra na něm maká každý den, velkou novinkou je akvizice velkoobchodní a výrobní částí Sklizeno. O rohlíkovské expanzi do zahraničí, třeba do Budapešti a Vídně, si můžete přečíst v tomto rozhovoru na E15.cz.

Anička Paličková

Miton tým se rozrostl o novou členku. Na pozici associate, kterou interně přezdíváme “padawan”, přišla z Corpinu Anna Paličková.

Snídaně v Mitonu

Společná fotka z "plusjedničkové snídaně" na téma radikální upřímnosti. Pokud byste se chtěli přijít podívat na další vydání (10.1. je téma "Jak mluvit o sexu, aby to nebylo divné" a 14.2. "I am remarkable", což je Google workshop pro ženy), stačí znát někoho z Mitonu, Biana, GLAMI, Driveta nebo Sense Areny, kdo vás vezme s sebou:)

Co číst, poslouchat a sledovat

P. S. Není to nic nového, ale je to stále aktuální. Hledáme lidi. Resp. naše firmy je hledají. Na všechny možné pozice. Pokud vás aktuální práce moc nebaví, mrkněte se na otevřené pozice. Když jste dočetli až sem, tak vás skoro určitě chceme :)

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat