Převlékli jsme se: O nové vizuální identitě

Michala Gregorová, Miton

Michala Gregorová

15. 11. 2023
dění v Mitonu

Jak dlouho se dá fungovat bez ucelené vizuální identity? Jsme důkazem, že minimálně 23 roků to jde. Jen to není úplně pohodlné ani účelné, zvlášť když máte chuť komunikovat a nechcete ve vizuální době splývat s pozadím. Takže jsme si jednu pořídili.

Nové Miton barvy

Vizuální identita není něco, o čem má smysl se dlouze rozepisovat. Její aplikace vidíte na našich sociálních sítích (Twitter, LinkedIN, Instagram) i na webu a její kvality prověří čas.

Chtěli bychom ale dát kredit všem, kteří se na projektu podíleli.

Tvůrcem vizuální identity je studio ginger&fred. Soňa (Fred) s Lukášem (Ginger) se skvěle doplňují, taky hodně poslouchají a přemýšlí. Výsledek jejich práce nejen podporuje značku, ale taky se dobře používá v různých kontextech. Pokud vás zajímají podrobnosti k barvám, fontům a aplikacím, mrkněte na jejich video. 

miton brand video from ginger&fred on Vimeo.

 

Aplikaci nové identity na web si vzala na starost agentura Švejda Goldmann, mimochodem autoři i našeho předchozího webu. Původně jsme chtěli stránky jen "přebarvit", ale nakonec z toho byl poctivý proces, který pět let starý web posunul k větší čitelnosti a přístupnosti Mitonu. Tady je case study.

Miton nový web

O fotky se postarali naši oblíbení Everbay (portréty, společná fotka, momentka v Jak fungujeme) a Ondra Lipár (snímky s Dominikem Gazdošem z Knihobotu a Tomášem Gogárem z Rossumu).

Na brandové strategii, která tomu všemu předcházela, jsme pracovali s Tomášem Mrkvičkou. Toho můžete znát i z úspěšné epizody našeho podcastu.

 

Za konzultaci po cestě chci poděkovat Lumírovi Kajnarovi. I s ním jsme natočili Cinkátko - abyste se vyhnuli chybám, kterým my po cestě neunikli. Třeba výběr dodavatele se povedl až na druhý pokus :)

Pro představu ještě pár aplikací

Miton AI NL 30

Miton AI Newsletter můžete číst zde.

Cinkátko s Jirkou Janouškem

Náš podcast Cinkátko najdete ve své oblíbené appce, konkrétně tuto epizodu velmi doporučujeme.

Hledame_zvedave

Více v sekci Kariéra.

Miton_coze_logo

Minimálně dvě tvrzení na obrázku jsou pravdivá :)

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat