Nové kanceláře jsou krásné a v Karlíně

Michala Gregorová, Miton

Michala Gregorová

28. 11. 2018

Naše firmy mají společné dvě věci - rychlý růst a ambice za hranicemi ČR. K tomu potřebují prostředí, které láká nové posily do týmu a kde se lidé cítí dobře. Společné kanceláře umožnily spojit síly a takové prostředí vytvořit. V pražském Karlíně díky tomu sedí společně s Mitonem čtyři z našich firem a pracuje tu okolo 100 lidí.

Nové kanceláře Mitonu
Recepce

V karlínském Corsu sídlí kromě Miton týmu také vyhledávač módy Glami, vyhledávač nábytku Biano, online prodejce aut Driveto a Sense Arena, hokejový trénink ve virtuální realitě. Kousek k nám to má Bonami, Rohlik.cz, Twisto nebo Rossum - Karlín je prostě oblíbená startupová čtvrť.

Glami blackboard
Posezení v GLAMI

Zahraničí je pro naše firmy čím dál důležitější. V nových kancelářích pracují lidé z 14 různých zemí. Největší zásluhu na mezinárodním prostředí má Glami, které působí už ve 12 státech.

Brazílie
Finsko
Řecko
Japonsko

Primárním jazykem se pomalu stává angličtina a koncept kanceláří to odráží. Každá z 10 zasedaček je do posledního detailu inspirovaná jednou zemí.

Společenská místnost
Food court
Společenská místnost Tech Talk

Kanceláře jsou současně navržené tak, aby co nejvíce umožňovaly potkávání se lidí. Přirozené centrum prostor tvoří kuchyně s jídelnou a také “Tech Talk”, místo pro prezentace a workshopy, kam se pohodlně vejde až 60 lidí.

Glami openspace
Psí hromadná fotka na recepci bez páníčků
Meeting s Aryou a Jamiem
Ourson a Amálka

Jak se na startupovou kulturu sluší a patří, do kanceláří mohou pejsci.

Sense Arena

Hokejové kluziště neslouží pro relax - Sense Arena na něm ladí svůj VR software i hardware pro hokejové kluby.

Průhled do kanceláře Mitonu

Koncept společných kanceláří jsme si ověřili už v Liberci, a protože v Praze sídlí většina našich firem, chtěli jsem tu udělat to samé. Už jen kvůli sdílení know-how, které osobní každodenní kontakt hodně podporuje. Investice za zhruba 10 miliónů byla poměrně velký experiment, ale po dvou měsících v Karlíně to vypadá, že úspěšný. Lidi se víc baví a taky se v nových prostorách dobře cítí..

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat