Grason
Služba, která propojuje ověřený personál a spolehlivé podniky v gastronomii

Pohostinství je velmi tradiční odvětví s obrovským potenciálem, jak jeho fungování zjednodušit a zefektivnit. Grason cílí na oblast, která trápí mnoho majitelů a provozních restaurací nejvíce - na personál.

Grason v číslech

15
tisíc
lidí chybí v gastronomii
8,5
mil. Kč
vyplatil Grason personálu
8000
směn
zprostředkoval Grason
200
podniků
službu využívá

Restaurace potřebují pružně reagovat a být připravené na nápor zákazníků. Zaměstnanci si zase chtějí podle situace sami zvolit, kdy a kam půjdou pracovat. To je trend, který se začíná dotýkat stále více odvětví a vytváří ekosystém tzv. gig economy. 

Grason přináší do gastronomie flexibilitu a spolehlivost. Mobilní aplikace umožňuje provozním si efektivně a flexibilně najmout ověřený personál. Najdou si ho přesně v čase a počtu, kdy ho zrovna potřebují. Na druhé straně aplikace dává lidem svobodu si zajistit práci podle svých potřeb. Tím služba prostředí v gastronomii zlepšuje a zároveň ho otevírá lidem, kteří v tomto odvětví chtějí pracovat.

 

Gastronomie v posledních letech zažívá renesanci, ale práce s personálem se v tomto odvětví za několik desetiletí téměř nezměnila. Lidé v gastru stále zažívají čtrnáctihodinové směny, krátký dlouhý týden a není tak divu, že je personál přepracovaný a chybí mu motivace k lepšímu přístupu. To jsme se s Grasonem rozhodli změnit.

Jarmila Kowolowská & Karel Mařík
spoluzakladatelé Grasonu
Grason
Chtěli bychom usnadnit život restauracím i personálu.

Kdo se o projekt Grason za Miton stará

Jak šel čas s Grason

4/2018
Spuštění Grasonu
4/2018
Spuštění Grasonu
2018
V prvním roce existence se díky Grasonu odpracovalo 15 000 hodin
2018
V prvním roce existence se díky Grasonu odpracovalo 15 000 hodin
6/2019
Vstup Mitonu. 200 podniků, 8000 směn, 8,5 mil. Kč výdělky pro pracovníky
6/2019
Vstup Mitonu. 200 podniků, 8000 směn, 8,5 mil. Kč výdělky pro pracovníky
?
?
...
Nahrávám...

Jak vypadá restaurace budoucnosti?

Michala Gregorová
24. 6. 2019

K placení nepotřebujete obsluhu a provozní si najde ověřený personál přes aplikaci.

Dlouhodobobě sledujeme, co se děje na poli gastronomických startupů. Díky tomu dnes vítáme do portfolia hned dva projekty z této oblasti - Grason a Qerko. S oběma jsme od jejich úplných začátků, celková investice činí zhruba 10 miliónů Kč.