Podnikatelé potřebují pružně reagovat a být připravení na nápor (či pokles poptávky) zákazníků. Zaměstnanci si zase chtějí podle situace sami zvolit, kdy a kam půjdou pracovat. To je trend, který se začíná dotýkat stále více odvětví a vytváří ekosystém tzv. gig economy.
Grason je služba, která začínala v gastronomii a nyní přináší flexibilitu a spolehlivost celému trhu práce. Mobilní aplikace umožňuje firmám si efektivně a flexibilně najmout ověřený personál. Najdou si ho přesně v čase a počtu, kdy ho zrovna potřebují. Na druhé straně aplikace dává lidem svobodu si zajistit práci podle svých potřeb a požadavků na odměnu.
Práce s personálem se v gastronomii za několik desetiletí téměř nezměnila. Lidé tu stále zažívají čtrnáctihodinové směny, krátký dlouhý týden, a není tak divu, že je personál přepracovaný a chybí mu motivace k lepšímu přístupu. To jsme se s Grasonem rozhodli změnit. A postupně se rozšířit i za hranice gastronomie.
K placení nepotřebujete obsluhu a provozní si najde ověřený personál přes aplikaci.
Dlouhodobobě sledujeme, co se děje na poli gastronomických startupů. Díky tomu dnes vítáme do portfolia hned dva projekty z této oblasti - Grason a Qerko. S oběma jsme od jejich úplných začátků, celková investice činí zhruba 10 miliónů Kč.