Grason
Služba, která propojuje ověřený personál a spolehlivé zaměstnavatele

Podnikatelé potřebují pružně reagovat a být připravení na nápor (či pokles poptávky) zákazníků. Zaměstnanci si zase chtějí podle situace sami zvolit, kdy a kam půjdou pracovat. To je trend, který se začíná dotýkat stále více odvětví a vytváří ekosystém tzv. gig economy.

Grason v číslech

15
tisíc
lidí chybí v gastronomii
27
mil. Kč
vyplatil Grason personálu
20k
směn
brokered by Grason
250
podniků
službu využívá

Grason je služba, která začínala v gastronomii a nyní přináší flexibilitu a spolehlivost celému trhu práce. Mobilní aplikace umožňuje firmám si efektivně a flexibilně najmout ověřený personál. Najdou si ho přesně v čase a počtu, kdy ho zrovna potřebují. Na druhé straně aplikace dává lidem svobodu si zajistit práci podle svých potřeb a požadavků na odměnu.

 

Práce s personálem se v gastronomii za několik desetiletí téměř nezměnila. Lidé tu stále zažívají čtrnáctihodinové směny, krátký dlouhý týden, a není tak divu, že je personál přepracovaný a chybí mu motivace k lepšímu přístupu. To jsme se s Grasonem rozhodli změnit. A postupně se rozšířit i za hranice gastronomie.

Jarmila Kowolowská & Karel Mařík
spoluzakladatelé Grasonu
Grason
Chtěli bychom usnadnit život firmám i personálu.

Kdo se o projekt Grason za Miton stará

Jak šel čas s Grason

4/2018
Spuštění Grasonu
4/2018
Spuštění Grasonu
2018
V prvním roce existence se díky Grasonu odpracovalo 15 000 hodin
2018
V prvním roce existence se díky Grasonu odpracovalo 15 000 hodin
2019
Vstup Mitonu. 250 podniků, 20k směn, 27 mil. Kč výdělky pro pracovníky
2019
Vstup Mitonu. 250 podniků, 20k směn, 27 mil. Kč výdělky pro pracovníky
2020
Koronakrize a rozšíření působnosti na další odvětví nad rámec gastronomie
2020
Koronakrize a rozšíření působnosti na další odvětví nad rámec gastronomie
?
?
...
Nahrávám...

Jak vypadá restaurace budoucnosti?

Michala Gregorová
24. 6. 2019

K placení nepotřebujete obsluhu a provozní si najde ověřený personál přes aplikaci.

Dlouhodobobě sledujeme, co se děje na poli gastronomických startupů. Díky tomu dnes vítáme do portfolia hned dva projekty z této oblasti - Grason a Qerko. S oběma jsme od jejich úplných začátků, celková investice činí zhruba 10 miliónů Kč.