Slevomat a Skrz kupuje britská skupina Secret Escapes

David Špinar

David Špinar

29. 8. 2017

Slevomat.cz mění majitele. Současní vlastníci, zástupci investičních skupin Miton, Enern a In-Bridge, podepsali smlouvu s britskou skupinou Secret Escapes. Ta Slevomat.cz kupuje společně se slovenským Zlavomat.sk a českým agregátorem slev Skrz.cz. Ve všech zmíněných firmách získává nový vlastník stoprocentní podíl.

Logo Slevomatu

Secret Escapes je jeden z předních světových prodejců luxusních dovolených na internetu, který svým členům nabízí exkluzivní slevy v pečlivě vybraných luxusních hotelech. Skupina byla založena v roce 2011 ve Velké Británii a od té doby se rozšířila na 21 trhů v Evropě, Severní Americe a Asii. Secret Escapes podpořila řada významných investorů, včetně Google Ventures, Index Ventures a mnoha dalších.

„Slevomat je díky týmu Marie Chytilové skvěle vedená a finančně zdravá firma se silným tržním postavením, takže o něj byl dlouhodobě velký zájem. Stejně tak nový vlastník ocenil i výborné vedení Zľavomatu a Skrz a počítá s ním i v budoucnu. Máme radost, že se nám podařilo jako partnera získat právě globálního hráče Secret Escapes, což je myslím i pro týmy ve všech firmách velká příležitost,“ říká Tomáš Matějček, zakládající partner investiční skupiny Miton.

Slevomat.cz založil v roce 2010 Tomáš Čupr. Do společnosti poté majetkově vstoupila investiční skupina Miton, v roce 2011 pak skupina Enern a In-Bridge. Mitonu ve Slevomatu do prodeje patřil většinový podíl 55,5 %, Enern společně se zakladatelem Tomášem Čuprem drželi 36 %, In-Bridge 8,5 %.

“Je to obrovský úspěch pro všechny akcionáře a management Slevomatu. Jen málokdy se sejde tolik skvělých lidí nad jednou firmou a vytvoří tak silný příběh. To, že vůbec k transakci došlo a o Slevomat byl takový zájem, je především zásluha skvělého řízení aktuálním managementem,” říká Tomáš Čupr.

Denní návštěvnost portálu se pohybuje mezi 200 až 300 tisíci uživatelů a loni Slevomat.cz zprostředkoval zážitky a služby za téměř 2 miliardy Kč.

"Jsme nadšeni, že přivítáme Slevomat do rodiny Secret Escapes. Od loňského roku, kdy jsme ve střední Evropě uvedli svou značku Travelist, jsme věděli, že tu existuje obrovský potenciál pro podnikání v oblasti cestování. Akvizice Slevomatu nám pomůže urychlit růst v regionu. Věříme, že tato transakce také umožní oběma firmám sdílet know-how a dále posilovat tržní postavení," říká Alex Saint, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Secret Escapes.

Transakci na straně akcionářů Slevomat Group řídil Pavel Vopařil, finančním poradcem byla společnost CORPIN a jejich partner Rothschild&Co.

O investiční skupině Miton

Aspoň jednu ze služeb, které Miton za uplynulých 16 let spustil nebo spoluvlastní, každý měsíc využívá už sedm z deseti Čechů, kteří jsou na internetu. Do portfolia této investiční skupiny patří například Bonami, Glami, Rohlik, Restu, Biano, Driveto, GoOut, Startupjobs a řada zahraničních sester těchto značek například v Německu, Polsku, Francii, Španělsku, Itálii nebo na Slovensku. Mezi nejznámější již prodané projekty Mitonu patří Heureka.cz nebo Damejidlo.cz.

O investiční skupině Enern

Enern byl založený v roce 2010 Petrem Šmídou, Pavlem Muchou, Radkem Švecem a Radovanem Nesrstou. Pátým partnerem se stal v srpnu 2015 Tomáš Čupr. Enern má za sebou bohatou investiční historii. Kromě Slevomatu skupina investovala 15 mil. EUR z fondu ET2 do projektů, jako je Rohlik.cz, Twisto, polsko-turecké Lavito, francouzský Star of Service, Flatio, Joymile, Nestpick či globálně působící ROI hunter. Z fondu ET3 s cílovou velikostí 60 mil. EUR investuje v celém CEE regionu do rostoucích firem, jako je např. globální platforma DocPlanner. 

O Secret Escapes

www.secretescapes.com je portál s bezplatnou registrací pro své členy, který nabízí nejlepší nabídky na trhu čtyř a pětihvězdičkových hotelů a dovolených po celém světě. Hotely a dovolené jsou pečlivě vybrány týmem odborníků na cestování a zahrnují vše od stylových venkovských rezidencí a prodloužených víkendů až po luxusní evropské pobyty a dlouhé dovolené.

Portál byl spuštěn v únoru 2011. Společnost založili generální ředitel Alex Saint, provozní ředitel Tom Valentine a Troy Collins. Secret Escapes spolupracuje s předními světovými hotely a cestovními kancelářemi a vyjednává exkluzivní sazby pro svých více než 42 milionů členů na celém světě a 5 milionů v samotném regionu střední a východní Evropy. Mimo Spojené království působí společnost Secret Escapes ve Švédsku, Německu, Polsku, Dánsku, Norsku, Rakousku, Švýcarsku, Itálii, Španělsku, Belgii, Nizozemsku, USA, Hongkongu, Malajsii, Indonésii, Singapuru, Francii, Maďarsku, Slovensku a České republice.

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat