Pohádkový podcast Kolíbka

Michala Gregorová, Miton

Michala Gregorová

16. 12. 2020
dění v Mitonu

V Mitonu máme rádi podcasty. Loni jsme si nadělili Cinkátko, letos k němu přibyla Kolíbka.

Kolíbka úvodní fotka
Kolíbka vizuál

Pokud rádi posloucháte Cinkátko, kde se bavíme o praktických byznysových tématech, vězte, že Kolíbka je ... naprosto jiná. Je to totiž pohádkový podcast. Projekt, kterým jsme si udělali radost a který, doufáme, udělá radost i vám a všem dětem.

Jak se to stalo?

Rodiče před spaním rádi čtou svým dětem. Někdy jsou ale unavení a pak hledají audio pohádky na internetu. Ne vždycky ale najdou takové, jaké si představují. Profesionálně namluvené, s propracovanou atmosférou a pohodlně přístupné v oblíbené podcastové aplikaci. Přesně to se stalo Michalovi Jirákovi. Nenašel, ale zas díky tomu přišel s nápadem, že bychom mohli takové pohádky nahrát sami a nadělit je všem digitálním rodičům.

Jenže co si budeme povídat. Cinkátko zvládneme, ale vyprodukovat krásně namluvené pohádky s poutavým sound designem? To není naše silná stránka.

Naštěstí ale umíme najít talentované týmy.

Kolíbka tým koláž

V případě pohádek to byl tým, který začal na jaře vydávat pohádkový podcast Kolíbka. Roman Štětina se ujal režie a zvuku, Tereza Štětinová napsala část příběhů a Vendula Příhodová pohádky namluvila - jak taky jinak, s takovým příjmením. Vydali osm pohádek, které si bez jakéhokoliv marketingu oblíbily tisíce posluchačů, a pak si s tvorbou dali pauzu.

Pak už je příběh jednoduchý. Kolíbka se nám líbila, takže jsme její autory oslovili, zda by s naší podporou nechtěli vytvořit další sérii. Oni souhlasili a vy si teď můžete poslechnout výsledek, ze kterého máme obrovskou radost.

Druhá série Kolíbky obsahuje deset pohádek od současných českých autorek a autorů. (A pozor, před Vánoci dost možná přibyde jeden bonusový příběh, tak si nezapomeňte přihlásit odběr.) V popiscích epizod vždy najdete i knihu, ze které pohádka pochází. Pokud tedy chcete podpořit současné české tvůrce a jejich nakladatele, koupě knížky je ten správný způsob, jak to udělat.

Vendula Příhodová vypráví Kolíbku

Přejeme pohádkový poslech vám i všem dětem, kterým Kolíbkou uděláte radost. Dejte nám vědět, který příběh si přehrávají nejčastěji dokola.

Tak šťastné a pohádkové!

www.kolibka.fm

P. S. Až dětem pustíte Kolíbku, prosíme nezapomeňte ani na ty méně šťastné. Podpořte fond Vrba, který pomáhá rodinám bez jednoho z rodičů, na Donio.cz/Vrba

 

Fotografie byly pořízené Terezou Štětinovou v holešovické Swingovně.

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat