Co se stalo: Prosinec a leden 2019

Michala Gregorová, Miton

Michala Gregorová

1. 2. 2019
dění v Mitonu

Šimon Vostrý povídal o miliardovém exitu. Sense Arena byla na CESu. Rohlík byl v zisku. A k tomu tipy, co číst a poslouchat.

Company Builders se Šimonem Vostrým
Povídání se Šimonem Vostrým v rámci Company builders

Povídání se Šimonem Vostrým v rámci série “company builders” je za námi. Velmi otevřeně vyprávěl o miliardovém exitu, který netrval rok a půl, jak to vypadalo zvenku, ale spíš 20 let. Škoda chybět. V březnu do Corsa dorazí  Pavel Zima. O budování Seznamu si s ním bude povídat David Špinar.

Téměř plný už je event s Petrem a Jirkou Královými na téma influencer marketingu, a to počítáme s 50 účastníky. Pokud vás téma zajímá (máme 5 míst pro hosty zvenčí), zapište se prosím raději co nejdříve.

Sense Arena na CESu

Sense Arena byla na CESu. Měsíce tvrdé přípravy se vyplatily. Díky velkorysé prezentaci a účasti Patrika Eliáše si Sense Areny všimla americká média, třeba Wired. A taky spousta důležitých lidí, například marketingová šéfka NHL. Držte palce, ať se kontakty podaří přetavit na kontrakty, Sense Arena má skvěle našlápnuto.

Sklad Rohlíku

Když je řeč o tvrdé práci, musíme zmínit fantastickou práci týmu Rohlíku. Za loňský rok dosáhl Rohlík na obrat 2,4 mld. Kč (!) a zisk 30 mil. Kč, viz twít Tomáše Čupra. Po ultra těžkém roce 2017 jsou to neuvěřitelná čísla a to je pořád jen začátek.

Hlavolam od Mitonu

Dorazil vám náš vánoční hlavolam? A podařilo se vám ho otevřít? Nebylo to zas tak těžké, my jsme tím například strávili jen celou jednu dlouhou poradu :)

Spoustě z vás se krabičku povedlo otevřít a vybrat charitu dle svých sympatií. Díky tomu posíláme 44 tisíc Kč na Zdravotního klauna, 13 tisíc Kč Kráse pomoci a 13 tisíc Kč pro Trash Hero.

P. S. Bonami ve své kampani "Díky mami za Vánoce" vybralo přes 500 tisíc Kč.

Co číst a co poslouchat:
- Newslettery od Sequioa Capital. Koncept je jednoduchý až nudný - zajímavá osobnost, obvykle founder, a 7 opakujících se otázek. Až se přistihnete, že každý týden vše pročítáte.
- "47 red-hot tech startups that became worth billions this year"
- "How to Change Your Mind". Psychedelika jsou hot téma (v Davosu jim btw byl věnován jeden tématický blok). Pokud chcete pochopit proč, přečtěte si tuto knihu.
- Tipy od Michala:
Obra Dinn - most original detective game of 2018 (Steam)  
Black Mirror Bandersnatch - first interactive movie by Netflix  
Beat Saber - music+lightsabers now on PS4 VR
- Most! Dycky Most (Forbes).

Sdílet článek

Mohlo by vás zajímat